Йорданка Фандъкова инспектира реконструкцията на Народно читалище „Васил Левски 1928“

Йорданка Фандъкова инспектира реконструкцията на Народно читалище „Васил Левски 1928“

Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира строителните дейности в Народно читалище „Васил Левски 1928“ в жк „Сухата река“.
Това е третото читалище в район "Подуяне", което се обновява със средства по Програма „Красива България“ и съфинансиране от Столична община след НЧ „Стефан Караджа 1990 “ и НЧ „Неофит Бозвели 1928“.
На обекта се извършва ремонт на покрив, подмяна на дограма, топлоизолация на покрив и фасади и подмяна на осветителните тела с LED осветители.
През миналата година ръководството на читалището реализира и проект по Програма „Зелена София“ на Столична община, с който е обновено околното пространство.
По време на инспекцията кметът на „Подуяне“ Ева Митова обяви, че единственото читалище в района, което все още не е претърпяло основна реконструкция през последните години е „Иван Вазов – 1912“, за чието реновиране обаче има готов проект и издадено разрешително за строеж.
На инспекцията присъстваха още заместник-кметовете на „Подуяне“ Ани Бързанова и Петър Митев и секретарят на НЧ „Васил Левски 1928“ Борис Самаринов.Анкета


Уважаеми съграждани, нуждаем се от вашето мнение! Какво да бъде изградено на площта на ул. „Клисура“ между Народно читалище „Иван Вазов 1912“ и 24 СУ „П. К. Яворов“ (бившият летен бар).
  • Зона за отдих
    (43%, 1809 Гласове)
  • Детска площадка
    (17%, 718 Гласове)
  • Градинка за разходка на кучета
    (40%, 1700 Гласове)
Архив Анкети
© 2020 Столична община район “Подуяне”. Всички права запазени.