Сдружение „Безопасни детски площадки“ създава първата в България карта на класните стаи на открито

Сдружение „Безопасни детски площадки“ създава първата в България карта на класните стаи на открито

Стартира проект по създаването на първата онлайн платформа за класни стаи на открито. Проект „София учи на открито“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община - Програма „Европа“ 2021 от Сдружение „Безопасни детски площадки“, в партньорство с  район „Подуяне“.

„София учи на открито“ ще направи първото в България проучване на добрите практики за използване на класни стаи на открито, като ще ги сподели на онлайн сайт. Ще бъде създадена и карта на тези споделени пространства за учене на територията на Софийска област и страната на по-късен етап. В онлайн календар,  училищата ще могат да представят събития, които организират на тези места.

В рамките на проекта ще бъде издадена и книга на хартиен и е-вариант с добри практики, с които учители споделят своя опит с класните стаи на открито. Проектът ще ги насърчи да „отворят“ тези пространства и за съвместни инициативи с читалища, артисти, с местната общност и бизнес. Целта е хората от квартала да се приобщят към мисията за опазване и развитие на дворовете на училищата като споделени територии.

Проектът търси училища и педагози, експерти, които искат да споделят своята визия, практики, свързани с класните стаи на открито. Ако имате интерес и към съвместни събития, отворени за външни лица, на тези пространства, не се колебайте да ни пишете.

За повече информация за проекта, моля, пишете на e-mail: safeplaygrounds.sofia@gmail.com, или ни последвайте в социалните мрежи:

Сдружение безопасни детски площадки

Гражданска инициатива за безопасни детски площадки

safeplaygrounds.sofia@gmail.com

http://safeplaygrounds.bg/

https://www.linkedin.com/company/77670019/

 Анкета


Уважаеми съграждани, нуждаем се от вашето мнение! Какво да бъде изградено на площта на ул. „Клисура“ между Народно читалище „Иван Вазов 1912“ и 24 СУ „П. К. Яворов“ (бившият летен бар).
  • Зона за отдих
    (43%, 1809 Гласове)
  • Детска площадка
    (17%, 718 Гласове)
  • Градинка за разходка на кучета
    (40%, 1700 Гласове)
Архив Анкети
© 2020 Столична община район “Подуяне”. Всички права запазени.