Родители и деца от „Подуяне“ изградиха „класна стая на открито“ в двора на 42 ОУ „Хаджи Димитър“

Родители и деца от „Подуяне“ изградиха „класна стая на открито“ в двора на 42 ОУ „Хаджи Димитър“

Родители и деца от „Подуяне“ изградиха „класна стая на открито“ в двора на 42 ОУ „Хаджи Димитър“. Инициативата е на сдружение „Безопасни детски площадки“ и е част от проект „София учи на открито“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община - Програма „Европа“ 2021, в партньорство с район „Подуяне“.

Новата класна стая предоставя прекрасна възможност на учениците да споделят знания и преживявания на открито.

На 30 май (понеделник), от 13 часа пък там ще се проведе демо урок и на представяне на Наръчник с добри практики от ученето на открито „Уча на открито, защото е вдъхновяващо, творческо и забавно“. Те са приложени в част от училищата и детски градини, включени в първата онлайн карта на тези споделени места за обучение в онлайн платформата - https://uchanaotkrito.bg/.

Преди да стартира изграждането на „класната стая на открито“ в двора на 42 ОУ „Хаджи Димитър“ се проведе спортният празник за деца и родители „Фамилатлон“, организиран от „Асоциация Родители“.Анкета


Уважаеми съграждани, нуждаем се от вашето мнение! Какво да бъде изградено на площта на ул. „Клисура“ между Народно читалище „Иван Вазов 1912“ и 24 СУ „П. К. Яворов“ (бившият летен бар).
  • Зона за отдих
    (43%, 1809 Гласове)
  • Детска площадка
    (17%, 718 Гласове)
  • Градинка за разходка на кучета
    (40%, 1700 Гласове)
Архив Анкети
© 2020 Столична община район “Подуяне”. Всички права запазени.