Около 40 000 жители на „Подуяне“ ще използват новите три метростанции

Около 40 000 жители на „Подуяне“ ще използват новите три метростанции

Около 40 000 жители на „Подуяне“ ще могат да използват новите 3 метростанции от жк „Хаджи Димитър“ до жк „Левски Г“ и „Левски В“. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова при първата копка на разширението на третия лъч на метрото по бул. „Владимир Вазов“. Така през 2025 г., когато станциите бъдат готови общо 450 000 души ще използват най-удобния, бърз и екологичен транспорт. Общата дължината на линиите на метрото пък ще бъде 55 км с 50 метростанции.

Фандъкова се извини на гражданите, които ще бъдат засегнати от ограничението на движението заради строителните дейности, но обяви, че то няма да бъде спирано.

Тя поиска също гаранции от правителството, че обещаните средства от държавния бюджет за продължаването на проекта, който предвижда още 6 станции през район „Слатина“ ще бъдат осигурени, след като бяха извадени като финансиране от все още неприетия План за възстановяване и устойчивост.

Йорданка Фандъкова, кметът на район „Подуяне“ Ева Митова и председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев направиха символичната първа копка, която даде старт на строежа.

На събитието присъстваха още заместник-кметовете на „Подуяне“ Ани Бързанова и Петър Митев, изпълнителният директор на „Метрополитен“ Стоян Братоев, общински съветници, служители на район „Подуяне“ и представители на фирмите-изпълнители.Анкета


Уважаеми съграждани, нуждаем се от вашето мнение! Какво да бъде изградено на площта на ул. „Клисура“ между Народно читалище „Иван Вазов 1912“ и 24 СУ „П. К. Яворов“ (бившият летен бар).
  • Зона за отдих
    (43%, 1809 Гласове)
  • Детска площадка
    (17%, 718 Гласове)
  • Градинка за разходка на кучета
    (40%, 1700 Гласове)
Архив Анкети
© 2020 Столична община район “Подуяне”. Всички права запазени.