Обучение по онлайн безопасност и трето място на футболен турнир „Не на агресията“ за децата от район „Подуяне“

Обучение по онлайн безопасност и трето място на футболен турнир „Не на агресията“ за децата от район „Подуяне“

Обучение по онлайн безопасност и трето място на футболен турнир „Не на агресията“ за децата от район „Подуяне“

Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при СО район „Подуяне“

Събития

„Онлайн безопасност в училищата в район „Подуяне“

От 27.04. до 23.05. 2022 година в седем общински училища  се проведе обучение на тема: „Онлайн безопасност в училищата в район „Подуяне“, организирано от МКБППМН.

С помощта на експерти от Националния Център за безопасен интернет и Асоциация Родители, учениците  придобиха знания и умения за правилата за етично и безопасно поведение в интернет („нетикет“); основните рискове в интернет(онлайн тормоз, разговор с непознати, попадане на неподходящо съдържание, игри с насилие, прекомерна употреба на устройства и др.), най-актуалните приложения, игри и предизвикателства; как да ги разпознават и да се предпазват, както и важността за балансираното време онлайн и офлайн; как и къде да докадват при проблем онлайн; как да блокират и документират доказателства, разговори с доверени възрастни и използване на горещата линия и консултативната линия на Националния Център за безопасен интернет.

Обучението обхвана 133 ученици във възрастова група 5-7 клас.

 

„Не на агресията“

На 30.05. 2022 година на терените на спортен комплекс „Спортна зона“ се проведе междурайонен футболен турнир под надслов „Не на агресията“.

Спортното събитие бе организирано от МКБППМН на 10 столични района с цел превенция на агресивното поведение сред подрастващите.

Отборът на СО район „Подуяне“ – учениците от 49 ОУ „Бенито Хуарес“, се класираха на престижното трето място.

Секретарят на Централната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните г-жа Петя Петрова връчи купата и медалите на младите футболисти.Анкета


Уважаеми съграждани, нуждаем се от вашето мнение! Какво да бъде изградено на площта на ул. „Клисура“ между Народно читалище „Иван Вазов 1912“ и 24 СУ „П. К. Яворов“ (бившият летен бар).
  • Зона за отдих
    (43%, 1809 Гласове)
  • Детска площадка
    (17%, 718 Гласове)
  • Градинка за разходка на кучета
    (40%, 1700 Гласове)
Архив Анкети
© 2020 Столична община район “Подуяне”. Всички права запазени.