Нестле за Живей Активно! с амбицията да нареди София сред най-активните градове в света

Нестле за Живей Активно! с амбицията да нареди София сред най-активните градове в света

Стартира пешеходното състезание между районните кметства в столицата

Година след като Нестле за Живей Активно! вдъхнови гражданите и гостите на столицата да изминат общо 27 милиона крачки в един ден, сега инициативата отправя ново пешеходно предизвикателство - „Подобри своя рекорд!“. По време на Европейската седмица на мобилността през септември, Нестле за Живей Активно!  цели да превърне София в една от най-активните столици в света, провеждайки първото по рода си пешеходно състезание между районните кметства в столицата.

Последни проучвания сочат, че средно за света, хората изминават по 4 961 крачки на ден, а столицата има шанс да нареди България сред държавите с най- високо ниво на активност, а именно Хонг Конг със средно 6 880 крачки на ден, Япония с 6 010 и Испания с 5 936. За тазгодишното издание на инициативата в София Нестле за Живей Активно! си поставя за цел гражданите да изминат средно 7000 крачки на ден по време на двуседмичното пешеходно състезание.

Надпреварата на Нестле за Живей Активно! между софийските райони стартира на 04.09.2021 и продължава до 18.09.2021, датата на събитието в София. Предизвикателството се осъществява с помощта на специално разработена дигитална карта на маршрутите от лидерите на ГИС системите у нас - ЕСРИ България, която дава възможност на всеки участник да отбележи района, за който се състезава и да посочва броя изминати крачки на дневна база. Районът, на чиято територия са извървяни най-много крачки, ще спечели реновиране на спортна площадка на открито.

Включи се ТУК

 Анкета


Уважаеми съграждани, нуждаем се от вашето мнение! Какво да бъде изградено на площта на ул. „Клисура“ между Народно читалище „Иван Вазов 1912“ и 24 СУ „П. К. Яворов“ (бившият летен бар).
  • Зона за отдих
    (43%, 1809 Гласове)
  • Детска площадка
    (17%, 718 Гласове)
  • Градинка за разходка на кучета
    (40%, 1700 Гласове)
Архив Анкети
© 2020 Столична община район “Подуяне”. Всички права запазени.