Над 100 ученици и преподаватели от район „Подуяне“ посетиха Витоша по проект „Отново заедно“

Над 100 ученици и преподаватели от район „Подуяне“ посетиха Витоша по проект „Отново заедно“

Над 100 ученици и преподаватели от четири училища на територията на СО район ,,Подуяне“- 42 ОУ „Хаджи Димитър“, 44 СУ „Неофит Бозвели“, 106 ОУ „Григорий Цамблак“ и 143 ОУ „Георги Бенковски“ направиха еднодневен туристически поход по панорамната алея „Галунка“ във Витоша планина.

Той беше организиран от СО район ,,Подуяне“ във връзка с реализиране на проект „Отново заедно”. Проектът е насочен към преодоляване на негативните последици при подрастващите след пандемията от Ковид-19. Връщането към активен социален и физически  живот  чрез движение и игри на открито е важен процес за по-бързото възстановяване на децата. Благоприятните ефекти от чистия и свеж въздух, възможностите за движение и наблюдението на природата оказаха положително въздействие върху подрастващите.

Алея „Галунка“ се отличава с много забележителности, изградени заслони и катерушки, обособени места за забавления и игри. Там учениците имаха възможността да премерят сили помежду си в игри на федербал, народна топка и футбол.Анкета


Уважаеми съграждани, нуждаем се от вашето мнение! Какво да бъде изградено на площта на ул. „Клисура“ между Народно читалище „Иван Вазов 1912“ и 24 СУ „П. К. Яворов“ (бившият летен бар).
  • Зона за отдих
    (43%, 1809 Гласове)
  • Детска площадка
    (17%, 718 Гласове)
  • Градинка за разходка на кучета
    (40%, 1700 Гласове)
Архив Анкети
© 2020 Столична община район “Подуяне”. Всички права запазени.