Класна стая на открито ще бъде изградена в 42 ОУ „Хаджи Димитър“

Класна стая на открито ще бъде изградена в 42 ОУ „Хаджи Димитър“

Проектът за класна стая на открито в 42 ОУ „Хаджи Димитър“ в район "Подуяне" е готов. Инициативата е част от проекта на гражданското сдружение "Безопасни детски площадки" - „София учи на открито“.

Проектът на арх. Християн Георгиев получи одобрение на кмета на район „Подуяне“ Ева Митова и на директора на 42 ОУ „Хаджи Димитър“ Фиданка Лазарова. Предвижда се класната стая на открито да бъде модерна, разчупена и мултифункционална.

Ще се изградят няколко обособени къта за „учене и отдих“ - места за сядане и удобни големи маси в двора на училището. Те ще „гледат“ към дъска, на която може да се пише и рисува многократно, а ще може да служи и за екран за филми и презентации. Съоръженията са планирани така, че да бъдат максимално удобни и безопасни.

Конструкциите ще бъдат изградени от европалети. Работата ще се извърши от доброволци и със съдействието на район „Подуяне“. Предвижда се изграждането да започне през месец май.

„София учи на открито“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община - Програма „Европа“ 2021 от Сдружение „Безопасни детски площадки“, в партньорство с район „Подуяне“.Анкета


Уважаеми съграждани, нуждаем се от вашето мнение! Какво да бъде изградено на площта на ул. „Клисура“ между Народно читалище „Иван Вазов 1912“ и 24 СУ „П. К. Яворов“ (бившият летен бар).
  • Зона за отдих
    (43%, 1809 Гласове)
  • Детска площадка
    (17%, 718 Гласове)
  • Градинка за разходка на кучета
    (40%, 1700 Гласове)
Архив Анкети
© 2020 Столична община район “Подуяне”. Всички права запазени.