Тържествено честване на районния празник

Тържественото честване на празника на район “Подуяне“ 01 юни 2016г. се е превърнало в очаквано културно събитие и възможност гражданите да се запознаят и насладят на разнообразните изкуства, които се развиват в народните читалища и училища от района. Този ден съвпада с Международния ден на детето, което прави празникът двоен и е прекрасен повод за изява на талантите. Изпълненията на младите дарования показани в парк „Герена“, заредиха публиката с много положителна енергия и вяра в младото поколение, което помни, тачи и развива българската народна традиция . Празничните прояви се осъществиха в два поредни дни. На 31 май 2016г. гости от ОКИ Дом на културата“Средец“ представиха спектакъл на ТА „Средец“ и ТА „Здравец“ , с участието на фестстудио „Жар“.
На 01 юни по традиция се проведе образователно-развлекателна програма по безопасност на движението, съвместно с Местната комисия за борба с противооб-ществените прояви на малолетни и непълнолетни. За първи път сили премериха 8 семейства в играта „Мама татко и аз“, като за всички участници имаше подаръци ,а най – добрите бяха отличени с допълнителни награди. Специален гост на събитието беше и голямата звезда на музикалната поп- сцена Маргарита Хранова. Приятна изненада поднесоха и представителите на магазин “Декатлон“, които подариха на общинските училища топки. Празникът завърши с парад на хвърчилата.

 

Галерия


Анкета


Уважаеми съграждани, нуждаем се от вашето мнение! Какво да бъде изградено на площта на ул. „Клисура“ между Народно читалище „Иван Вазов 1912“ и 24 СУ „П. К. Яворов“ (бившият летен бар).
  • Зона за отдих
    (43%, 1809 Гласове)
  • Детска площадка
    (17%, 718 Гласове)
  • Градинка за разходка на кучета
    (40%, 1700 Гласове)
Архив Анкети
© 2020 Столична община район “Подуяне”. Всички права запазени.