Студенти от Националната художествена академия твориха в 199 ОУ „Св. Апостол Йоан Богослов“

Студенти от Националната художествена академия твориха в 199 ОУ „Св. Апостол Йоан Богослов“ 
Проектът ''Да изградим ума си чрез изкуство’’е свързан с реализирането на стенописи в района на 199 ОУ „ Св. Апостол Йоан Богослов”. Идейните проекти са дипломни работи на студенти от Националната художествена академия. Реализирани са две художествени творби, като едната е на входа на училището, видима не само за учащите и техните родители, а и за жителите на квартала, другата обхваща пространството пред залата по хореография, където се провеждат часове по български народни танци. 
Творчески проект № 1 " Гласът на чановете - фолклор" е осъществен от Валя Георгиева. Идеята на проекта за стенопис е да покаже българският танц като част от българските традиции, водейки началото си от народните обичаи и символика.
Темата е представена по абстрактно-декоративен начин, в който водещо е усещането за народния танц с характерни елементи от българския фолклор и народно творчество- обредния хляб, различни шевици и нестинарките като символ на най-древният български танц.
Творчески проект № 2 „ Знанието“ е на Виктория Ризова. Концепцията на паното е свързана със слънцето като символ на сила, светлина, просвета и пчелните кутийки—на труда. Изображенията се намират от двете страни на главния вход, така че да създават усещането на децата и родителите, че пристъпват в свят с ясен път към знанието.
Проектът ''Да изградим ума си чрез изкуство’’е реализиран с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ 2015.

Галерия


Анкета


Уважаеми съграждани, нуждаем се от вашето мнение! Какво да бъде изградено на площта на ул. „Клисура“ между Народно читалище „Иван Вазов 1912“ и 24 СУ „П. К. Яворов“ (бившият летен бар).
  • Зона за отдих
    (43%, 1809 Гласове)
  • Детска площадка
    (17%, 718 Гласове)
  • Градинка за разходка на кучета
    (40%, 1700 Гласове)
Архив Анкети
© 2020 Столична община район “Подуяне”. Всички права запазени.