ПОДУЕНСКИТЕ МУЗИКАНТИ-Поп, рок и опера за деца на открито в София

Проектът "Подуенски музиканти" събира

за безплатен концерт в парк Герена алтернативни БГ банди

 
     Пътуване през различни стилове авторска музика ще предложи концертът под наслов "Подуенски музиканти", който ще се състои на открито в парк Герена на 30 септември. Програма на събитието включва изпълнения с различно звучене, които да впечатлят почитателите на разнообразни стилове – от рок до класическа музика. Хедлайнери на вечерта са Подуене Блус Бенд начело с любимеца на няколко поколения Васко Кръпката. Другите участници в концерта са групите NEMO, Response, SEVI и Jerihon.
    Специално за събитието бе проведен конкурс за млади музиканти от район "Подуяне". Най-талантливите сред участниците сформираха групата HotBlooded. Те ще се качат за пръв път на сцена по време на концерта "Подуенски музиканти".
     "Подуенски музиканти" e събирателен образ на всички български музиканти, които "заразяват" публиката с духа си и усещането, че се случва нещо значимо по време на изпълненията им на живо. Тъй като събитието се провежда на парк Герена, залагаме на групи, свързани с район "Подуяне". Подаваме ръка и на млади изпълнители и спомагаме за сформирането на нова група, която да допринася за културния живот в столицата, а защо не и в цялата страна," споделя Борис Самаринов, организатор на събитието.
    Освен бунтарски блус, алтернативен рок и поп, "Подуенски музиканти" ще предложи и забавление за най-малките. От 15 ч. събитието стартира с адаптирана опера за деца, част от проекта „Класически бивалици“. Целта му е да представя известни произведения по интересен за младата публика начин. Адаптацията на операта от Моцарт "Бастиен и Бастиена" ще бъде изпълнена за първи път на открито, за да привлече вниманието и усмивките, както на най-малките, така и на техните родители. Освен изпълнението по Моцарт за малчуганите ще има и детски кът, където ще могат да опитат своите музикални умения и да развият дарбите си.
    Билетът за пътуването през различните музикални стилове е безплатен, като се очаква времето и настроението да са слънчеви. Организаторите планират събитието "Подуенски музиканти" да се превърне в ежегоден мини фестивал, който да е открита сцена за качествена българска музика.

    Проектите "Подуенски музиканти" и "Класически бивалици" са съфинансирани от Столична програма "Култура" 2012 г. на Столична община и се реализират в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата 2019 г.
 Концертът "Подуенски музиканти" се реализира и със специалното съдейтвие на район "Подуяне". 


Анкета


Уважаеми съграждани, нуждаем се от вашето мнение! Какво да бъде изградено на площта на ул. „Клисура“ между Народно читалище „Иван Вазов 1912“ и 24 СУ „П. К. Яворов“ (бившият летен бар).
  • Зона за отдих
    (43%, 1809 Гласове)
  • Детска площадка
    (17%, 718 Гласове)
  • Градинка за разходка на кучета
    (40%, 1700 Гласове)
Архив Анкети
© 2020 Столична община район “Подуяне”. Всички права запазени.