ГРИЖАТА ЗА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА Е ПЪРВОСТЕПЕННА ЗАДАЧА

Трима кмета, обединени  от една цел – грижа за живота и здравето на децата! Кметът на град София госпожа Йорданка Фандъкова, госпожа  Ирина Савина зам.- кмет по направление  „Инвестиции и строителство“  и кметът на район „Подуяне“ госпожа Ева Митова направиха проверка на ремонтите, които се извършват в детските градини на столичния квартал. Те посетиха  ОДЗ №5 „Ракета“, където  ремонтът е по – сериозен – констуктивно укрепване на външни тераси, ремонт на фасада, външна и вътрешна топлоизолация, мълниезащитни и заземителни инсталации и ремонт на канализация на английските дворове.  С направената топлоизолация ще могат да се спестяват до 40% от средствата за парно отопление, които ще могат да се използват за подобряване на материално-техническата база на детското заведение. Така, двете сгради в двора на ОДЗ №5, стара и нова, няма да се различават  по външен вид и по разход на средства за топлоенергия.

Проверката продължи в ОДЗ № 74 „Дъга“, където се подменя дограмата. Смяна на дограма се извършва и в ОДЗ №91 „Слънчев кът“ и ОДЗ№92 “Мечта“. Така всички детски заведение в район „Подуяне“ ще бъдат с подменена дограма, като една от мерките за енергийна ефективност.

Галерия


Анкета


Уважаеми съграждани, нуждаем се от вашето мнение! Какво да бъде изградено на площта на ул. „Клисура“ между Народно читалище „Иван Вазов 1912“ и 24 СУ „П. К. Яворов“ (бившият летен бар).
  • Зона за отдих
    (43%, 1809 Гласове)
  • Детска площадка
    (17%, 718 Гласове)
  • Градинка за разходка на кучета
    (40%, 1700 Гласове)
Архив Анкети
© 2020 Столична община район “Подуяне”. Всички права запазени.