Финален етап на програма „Бъди подготвен“

На 08.06.2018г. в полите на Лозенска планина бе проведен финалът на програмата „Бъди подготвен“ , която е насочена към ученици от 5-6 клас от три общински училища -  124 ОУ „Васил Левски“,106 ОУ „Григорий Цамблак“ и 199 ОУ „Св. Ап. Йоан Богослов“.

„БЪДИ ПОДГОТВЕН“ е програма за превенция срещу агресията и насилието, повишаване на физическата активност на подрастващите, изграждане на здравословни навици и умения за оцеляване в екстремни ситуации, както и мотивация за  личностно развитие . Тя се реализира от МКБППМН, отдел „ОСДКСИЗ“ и „Дивландия“ ЕООД.

Училищните отбори трябваше да се справят екипно с три задачи, разяснени им от инструктора - г-н Момчил Цветанов. Първата задача бе ориентиране в пресечена горска местност по зададени координати. Втората – катерене по въже и третата – изграждане на заслон от въжета и дървени пръти.

Най-добре се справиха учениците от 106 ОУ, следвани от 124 ОУ и 199 ОУ.

След приключване на игрите участниците заслужено получиха множество награди и похвали.

Галерия


Анкета


Уважаеми съграждани, нуждаем се от вашето мнение! Какво да бъде изградено на площта на ул. „Клисура“ между Народно читалище „Иван Вазов 1912“ и 24 СУ „П. К. Яворов“ (бившият летен бар).
  • Зона за отдих
    (43%, 1809 Гласове)
  • Детска площадка
    (17%, 718 Гласове)
  • Градинка за разходка на кучета
    (40%, 1700 Гласове)
Архив Анкети
© 2020 Столична община район “Подуяне”. Всички права запазени.