Финал на Проект „Бързи, здрави и умни”

ДЕЦАТА НА ПОДУЯНЕ СПОРТУВАТ

ПРОЕКТ „БЪРЗИ, ЗДРАВИ И УМНИ”

 Проектът „Бързи, здрави и умни”, по който съвместно работиха, в продължение на два месеца, администрация на район „Подуяне“ и децата от общинските детските градини,  се реализира в подкрепа на инициативата - „София - Европейска столица на спорта 2018 г.“. Той е финансиран от Програма за изпълнение на Общинската стратегия за развитие на физическото  възпитание и спорта на Столичната община.

 В него участваха децата от  4-те групи на 11-те детски  заведения  на район ,,Подуяне “ – ДГ №20, ДГ№ 69, ДГ №74, ДГ №91, ДГ №92,  ДГ №103, ДГ №105, ДГ №110, ДГ №148, ДГ №173 и ДГ №177.

Целите на проекта бяха насочени към подкрепа на комплексното развитие на децата от предучилищна възраст - добро здравословно състояние; физическо развитие и дееспособност; подобряване на игровите  и комуникативните им  умения, както и  развиване на потребност от  познавателна активност и емоционална удовлетвореност от наученото за големите личности в нашата история; изграждане на мотивация и увереност в собствените възможности на всяко дете.

На 31-ви  октомври 2017 г., в навечерието на 1-ви  ноември – Деня на народните будители, се проведоха финалните състезания на районно/ квартално ниво:  за ж.к. „Суха река” - в 105 ДГ „Ракета“, за ж.к.„Хаджи Димитър” – в 173 ДГ„Звънче“, за ж.к. „Левски” – в 91 ДГ „Слънчев кът“. Всички деца бяха много добре подготвени и мотивирани за победа в състезателните игри и показаха своите знания, свързани с живота и дейността на народните  будители.  Те  демонстрираха, че в България растат будни и умни деца. Тяхното старание беше възнаградено – всяко дете получи медал, а екипите на детските градини – плакети.

Галерия


Анкета


Уважаеми съграждани, нуждаем се от вашето мнение! Какво да бъде изградено на площта на ул. „Клисура“ между Народно читалище „Иван Вазов 1912“ и 24 СУ „П. К. Яворов“ (бившият летен бар).
  • Зона за отдих
    (43%, 1809 Гласове)
  • Детска площадка
    (17%, 718 Гласове)
  • Градинка за разходка на кучета
    (40%, 1700 Гласове)
Архив Анкети
© 2020 Столична община район “Подуяне”. Всички права запазени.