ФИНАЛ НА ПРОЕКТ ,,БЪДИ ПОДГОТВЕН!“

На 13.06.17г. в района на с.Герман-Лозенска планина, се състоя финалното състезание по проект ,,Бъди подготвен!“ на СО р-н ,,Подуяне“. Стартирал през месец април тази година, той се провеждаше в три училища на територията на района-143 ОУ, 49 ОУ, 44 СУ. Основната му цел е насочена към развиване на умения у децата за справяне със стреса и опасностите при възникване на бедствена ситуация в планината. В проекта участваха 90 деца от 5-6 клас на трите училища. За финалното състезание се класираха 30 деца. Там училищните отбори приложиха на практика наученото в курса, като строяха висящи подслони и опъваха палатки за време. Малчуганите се забавляваха и състезаваха едновременно, показвайки завидни умения. На края участниците и техните училища получиха много предметни и призови награди.

Проектът бе финансиран от „Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта” на Столична община и се реализира в подкрепа на инициативата „София - европейска столица на спорта през 2018 г.”

Повече информация за събитието може да се намери ТУК и ТУК.

Галерия


Анкета


Уважаеми съграждани, нуждаем се от вашето мнение! Какво да бъде изградено на площта на ул. „Клисура“ между Народно читалище „Иван Вазов 1912“ и 24 СУ „П. К. Яворов“ (бившият летен бар).
  • Зона за отдих
    (43%, 1809 Гласове)
  • Детска площадка
    (17%, 718 Гласове)
  • Градинка за разходка на кучета
    (40%, 1700 Гласове)
Архив Анкети
© 2020 Столична община район “Подуяне”. Всички права запазени.