Баба Марта в район "Подуяне"

 В продължение на няколко занятия  участниците в клуб „Европа и аз” от 5 клас на 95 СОУ,  по проект УСПЕХ,  изработиха различни красиви мартеници. 
Те извършиха проучване сред учениците в училището за това какви мартеници харесват, а натрупаният опит от предишни участия в клуб по предприемачество им дава възможност да планират какво, колко и как да изработят. Краен резултат - красиви, атрактивни, ръчно изработени мартеници
С любезното съдействие на Г-жа Митова – кмет на район „Подуене” и Г-жа Бързанова – нач. отдел „Образование, социални дейности, култура и спорт” на района, децата получиха възможност да участват в благотворителен базар за мартеници в сградата на районната администрация. Събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на техника за озвучаване на актовата зала на 95 СОУ.
В базара участваха и членове на клуб „ Традициите и обичаите на българина през вековете и днес”, от 12 клас на 95 СОУ, също по проект УСПЕХ. Тяхната печалба ще бъде използвана за осигуряване на участието им в национален конкурс „За хляба наш”, в град Благоевград, през месец юни. Те се представиха с красиво изработени и вкусни обредни хлябове.

Галерията можете да рагледате тук.


Анкета


Уважаеми съграждани, нуждаем се от вашето мнение! Какво да бъде изградено на площта на ул. „Клисура“ между Народно читалище „Иван Вазов 1912“ и 24 СУ „П. К. Яворов“ (бившият летен бар).
  • Зона за отдих
    (43%, 1809 Гласове)
  • Детска площадка
    (17%, 718 Гласове)
  • Градинка за разходка на кучета
    (40%, 1700 Гласове)
Архив Анкети
© 2020 Столична община район “Подуяне”. Всички права запазени.