Защита на населението За района Административни услуги Технически услуги
Столична община - район

Баба Марта в район "Подуяне"

 В продължение на няколко занятия  участниците в клуб „Европа и аз” от 5 клас на 95 СОУ,  по проект УСПЕХ,  изработиха различни красиви мартеници. 
Те извършиха проучване сред учениците в училището за това какви мартеници харесват, а натрупаният опит от предишни участия в клуб по предприемачество им дава възможност да планират какво, колко и как да изработят. Краен резултат - красиви, атрактивни, ръчно изработени мартеници
С любезното съдействие на Г-жа Митова – кмет на район „Подуене” и Г-жа Бързанова – нач. отдел „Образование, социални дейности, култура и спорт” на района, децата получиха възможност да участват в благотворителен базар за мартеници в сградата на районната администрация. Събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на техника за озвучаване на актовата зала на 95 СОУ.
В базара участваха и членове на клуб „ Традициите и обичаите на българина през вековете и днес”, от 12 клас на 95 СОУ, също по проект УСПЕХ. Тяхната печалба ще бъде използвана за осигуряване на участието им в национален конкурс „За хляба наш”, в град Благоевград, през месец юни. Те се представиха с красиво изработени и вкусни обредни хлябове.

Галерията можете да рагледате тук.

<< Назад