Защита на населението За района Административни услуги Технически услуги
Столична община - район

Нов център за обществена подкрепа ще бъде изграден в район „Подуяне"

Нов център за обществена подкрепа ще бъде изграден в „Подуяне". Заместник-кметът на района Ани Бързанова и Вяра Петрова – началник отдел "Интеграция на хора с увреждания, програми и проекти" в Столична община дадоха старт на ремонтните дейности на четвъртия етаж на сградата на ул. „Баба Вида" 1, в която се намират още защитени и преходни жилища за младежи, както и дневен център за хора с увреждания.

По проекта ще бъде извършена цялостна реконструкция на етажа и ще бъде изграден асансьор.

„Радвам се, че на този хубав християнски празник – „Игнажден", заедно със Столична община даваме старт на работата по осигуряване на нова социална услуга. Това е естествено продължение на услугите, които район „Подуяне" предлага. Радващо е, че хората в нужда, хората с увреждания, ще имат приятно и добре обзаведено място, на което да получават подкрепа. В тази сграда има защитени жилища, преходни жилища и дневен център за хора с увреждания. Това е показателно за нашата грижа към хората със специални потребности. Благодаря на Столична община, че избра нас и вярвам, че ще продължим да работим ползотворно, както и до сега", каза Ани Бързанова.

Реконструкцията на сградния етаж се извършва като част от проект „Осигуряване на инфраструктура за създаване на 5 нови социални услуги в общността", финансиран по ОП „Региони в растеж" 2014 – 2020, процедура „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца". Центърът за обществена подкрепа пък ще бъде създаден с проект по програма „Развитие на човешките ресурси".

<< Назад